Onderwijs

Aandacht en veiligheid doet ieder kind groeien!

Met een team van ervaren leerkrachten werken wij iedere dag aan goed onderwijs voor alle kinderen! Leren, spelen en samenwerken zie je dagelijks terug in ons onderwijsaanbod.
Aandacht door goed onderwijs voor ieder kind en veiligheid door een school waar ieder kind zich thuis voelt. Hiervoor werken we in alle groepen met Kanjertraining.
Engels geven wij in ons hele onderwijssysteem een speciale plaats. Vanaf groep 1 en jaarlijks Engelse projectweken.
Trots zijn wij op de kinderen die resultaten laten zien, die bij hen passen! Zowel cognitief als creatief.


Vanaf schooljaar 2017-2018 hebben wij de KLIMKLAS!
Sinds het begin van dit nieuwe schooljaar werken 2 leerkrachten twee dagdelen per week in de Klimklas. Het lokaal is ingericht  om te bewegen. Er staat een trampoline, er ligt een gymmat en er zijn heel veel verschillende ballen.

Waarom een KLIMklas?
Drie leerkrachten volgden een training waarbij op een andere manier naar kinderen met leerproblemen werd gekeken. Aandacht voor de motorische en neurologische ontwikkeling van kinderen.

  • We leerden waarom sommige kinderen meer moeite hebben met lezen, en er toch niet meteen sprake hoeft te zijn van dyslexie. We maakten kennis met bewegingspatronen (reflexen), die kinderen (en volwassenen) soms belemmeren in hun ontwikkeling omdat ze nog actief zijn. En we leerden heel veel over de ontwikkeling van het brein en hoe een goede samenwerking tussen beide hersenhelften het leerproces positief kan beïnvloeden.
     
  • We deelden onze kennis met de collega's en gingen veel meer bewegen in de klas. Bewegen is de basis voor leren! En nu zetten wij onze kennis in voor  leerlingen van De Regenboog.De Klimklas bevindt zich op de Oosthoutlocatie. Kinderen die op de Clusterlocatie zitten, zijn natuurlijk ook van harte welkom  De Klimklas is een pilot en...kinderen zien we KLIMMEN!